Quono

Thuis studeren is het helemaal

Sinds de coronapandemie heeft iedere student het wel eens mee gemaakt. Noodgedwongen moesten wij allemaal thuis studeren en dat was niet voor iedereen even makkelijk. Alle communicatie met de docenten ging via email of via een online les. Sommigen vonden het daarom lastig om online lessen te volgen. Ook was er een hele grote groep studenten dat het zeer prettig vond om thuis te studeren. Waarom vinden wij thuis studeren nou zo ideaal?

Waarom is dit nou zo effectief?

Vanuit huis de lessen volgen wordt tegenwoordig steeds vaker gedaan. Lessen volgen kan tegenwoordig namelijk makkelijk online. Voor de coronatijd ging iedere mbo-, hbo of universitaire student naar school om de desbetreffende lessen te volgen. Sinds de coronatijd hebben we geleerd dat dit niet altijd meer nodig is. Zo hanteren steeds meer scholen op het hbo en universiteit een combinatie van fysieke- en thuisstudie. Dit zorgt ervoor dat studenten minder te hoeven reizen, waardoor deze overige tijd op een nuttige manier besteed kan worden aan school.

Daarom is het belangrijke om op een comfortabele manier thuis te studeren. Het is namelijk erg vervelend dat het beeldscherm van de laptop niet op ooghoogte zit. Probeer zoiets te voorkomen! Dit voorkomt veel nek- en rugklachten. Zo zijn er verschillende oplossingen om dit principe te voorkomen. Zo zijn er nog een aantal elementen waar rekening mee gehouden moet worden.

Drie handige tips voor het studeren vanuit huis

  • Probeer in beweging te blijven tijdens het thuis studeren

Door het thuis studeren bewegen we allemaal te weinig. Bewegen is goed voor je gezondheid en op deze manier blijven alle spieren en botten sterk. Zo is het handig om bijvoorbeeld een aantal oefeningen te doen met een fitnesstouw. Met een fitnesstouw kun je onder andere touwtje springen en dat is goed voor het menselijk lichaam.

  • Probeer orde te creëren op de werkplek

Door structuur kunnen er geen werkzaamheden worden vergeten. Door middel van een goede planning kunnen er geen deadlines vergeten worden. Het enige wat je moet hebben is motivatie om jouw doelen te bereiken. Kijk uit naar het uiteindelijke doel en bikkel door de stressvolle momenten heen!

  • Behoud contact met leraren en medestudenten

Op deze manier blijf je betrokken met wat zich afspeelt binnen de opleiding. Ook mis je hierdoor geen sociale contacten. Ook blijf je hierdoor op de hoogte van de lesstof. Probeer zelf ook genoeg vragen te stellen, waardoor eenzijdige communicatie voorkomen kan worden.

Toekomst van thuis studeren

In de toekomst zal het thuis studeren nog wel blijven, omdat er zoveel voordelen aan zitten. Blijf daarom naar school gaan om jezelf te ontwikkelen en maak gebruik van een combinatie van fysiek- en onlinemomenten. Maak het jezelf makkelijk tijdens het thuis studeren!

Benieuwd wie wij zijn? Bekijk hier de over ons pagina.

Blijf studerem