8 minuten | 3 november 2022 | Milan van Dijk

SEO voor mobiele telefoons, dit moet je weten!

SEO voor mobiele telefoons scrabble
"SEO Scrabble Tiles" by outreachpete.com is licensed under CC BY 2.0.

SEO, ook wel bekend als Search Engine Optimization, is ontzettend belangrijk voor de Google zoekmachine van je telefoon om je website te vinden. Een goed vindbare website krijg je door ervoor te zorgen dat je website volledig functioneert en responsive is met je websiteontwerp. Dit betekent dat bijvoorbeeld de teksten en afbeeldingen van je website in goede proportie staan voor de grootte van je scherm. Kortgezegd zorgt het er dus voor dat je meer mensen trekt naar je website.

Belangrijke tips voor optimaliseren van SEO op mobiele telefoon

Het is ten eerste heel belangrijk om de snelheid van je website te verbeteren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld afbeeldingen te optimaliseren, dus door ze niet te groot maar ook niet te klein te maken. Een ander voorbeeld is het verminderen van omleidingen. Je moet er dus voor zorgen dat bezoekers zo min mogelijk van pagina naar pagina herleid worden. 

Een tweede punt is de leesbaarheid van je website. De teksten zul je natuurlijk groot genoeg moeten maken zodat ze leesbaar zijn op je telefoon. Ook is het handig om geen gebruik te maken van lastig leesbare lettertypen, houd het dus simpel. 

Het derde en laatste punt wat je zou kunnen doen is de mobiel vriendelijkheid in het algemeen verbeteren. Je kunt dit doen door zelf te kijken bij je responsive ontwerp (bijvoorbeeld met de Elementor tool op WordPress) of je maakt gebruik van een externe partij zoals Chrome Dev Tools. Zij bieden bepaalde ontwikkeltools aan waarmee je goed kunt testen hoe je website ervoor staat op gebied van SEO.

SEO wordt in de toekomst nóg belangrijker  

SEO voor mobiele telefoons is in 2022 misschien nog wel belangrijker dan voor desktop. Het even snel opzoeken van iets op Google gaat met je telefoon een stuk sneller en gemakkelijk dan via de desktop, helemaal nu 5G geïntroduceerd is

Websites moeten gewoon snel laden om de technologie van nu bij te kunnen houden. Sommige mensen hebben vrijwel elk apparaat in huis verbonden met hun 5G verbinding. Het is dus essentieel om te zorgen dat je website zich goed richt op de SEO van je desktop. Vergeet echter je telefoon niet zodat gebruikers niet zullen websitehoppen.

SEO voor mobiele telefoons is belangrijk
"Person Using a Smartphone" by cottonbro is licensed under CC BY 2.0.