9 minuten | 30 oktober 2022 | Milan van Dijk

Landingspages optimaliseren met SEA

Met SEA, ook wel bekend als Search Engine Advertising, genereer je met gebruik van advertenties ‘verkeer’ naar je website in een vrij korte tijd. Je adverteert hiermee op zoekwoorden op basis van je eigen gekozen budget. Je wil zo veel mogelijk mensen naar je website halen tegen zo laag mogelijke kosten. Een marketing bureau kan dit voor je doen door het opzetten, monitoren en bewerken van je advertentie campagne op de zoekmachine. Dit kunnen advertenties boven de organische zoekresultaten zijn (zoals de afbeelding rechtsboven), YouTube advertenties, shopadvertenties en nog veel meer.

Landingspage voorbeeld
Screenshot van zoekresultaten advertentie

Wat is een landingspage?

Een landingspage is een naam die gebruikt wordt voor pagina’s die bezoekers zien als ze op een advertentie geklikt hebben. Na het klikken op deze pagina (zoals het screenshot die eerder is genoemd) komt men dan op een landingspage die aansluit op het onderwerp. Landingspages zijn vaak kort en krachtig en willen de bezoeker overtuigen om contact op te nemen of een dienst te boeken. Ook wordt er soms gevraagd om een telefoonnummer of email achter te laten zodat er contact met je opgenomen kan worden als je bijvoorbeeld een winactie gewonnen hebt.

Drie belangrijke tips voor landingspages

Het is ten eerste heel belangrijk dat de boodschap die wil overbrengen goed aansluit bij je advertentie. De titel op de landingspagina hoeft geen aandacht te trekken omdat dit al de taak is van de advertentie. Je moet juist vertrouwen wekken bij je bezoeker. Dit kun je doen door bijvoorbeeld logo’s te plaatsen van bedrijven waar je mee gewerkt hebt die vervolgens linken naar die opdracht.

Ten tweede is het belangrijk dat je de bezoeker overtuigd met alle voordelen van wat je aanbiedt. Het is niet de bedoeling dat je alle specificaties en details meteen blootgeeft. Leg daarom vooral de focus op duidelijke en herkenbare voordelen. Je wilt natuurlijk de bezoeker overtuigen om met je in zee te gaan.

Tot slot is het belangrijk dat je je landingspage overzichtelijk houd. Alle dingen die niet belangrijk zijn voor je advertentie kun je meteen weghalen. Zorg er voor dat er één doel is, namelijk je bezoeker overtuigen om contact met je op te nemen of om gebruik te maken van je dienst. Hierbij kun je gebruik maken van bijvoorbeeld buttons en een call-to-action.

Vrouw met telefoon SEA landingspages blog
"Persoon Met Behulp Van Zwart Wit Smartphone En Blauwe Kaart Te Houden" by PhotoMIX Company is licensed under CC BY-ND 2.0.