Het inrichten van jouw werkplek

Als je thuis gaat werken is het verstandig dat je jouw werkplek op de juiste manier inricht. Het inrichten ervan is alleen niet echt makkelijk. Je hebt veel ruimte nodig, je moet niet worden afgeleid én het moet wel prettig zijn voor jouw lichaam.

Het bureau

Voor jouw thuiswerkplek inrichten is het bureau natuurlijk het belangrijkste. Als beste optie is er natuurlijk een sta- zit bureau. Deze is voor het ergonomische opzicht natuurlijk een stuk prettiger, maar het nadeel hieraan is dat de kosten van zo’n type bureau vaak te hoog zijn. Voor nu houden wij het met ons advies bij een standaard hoekbureau.

De bureaustoel

De bureaustoel is zeer belangrijk, omdat je hier de meeste tijd van jouw dag op zit. Toch is het niet zo dat een dure bureaustoel direct het beste is. Jongeren gebruiken tegenwoordig vaak een game stoel, maar deze is voor lang gebruik niet prettig. Een standaard bureaustoel voldoet vaak als wel aan de eisen van de werknemer. Daarom is ons advies om gewoon een standaard bureaustoel te kopen.

Accessoires voor het inrichten van jouw thuiswerkplek

Een aantal accessoires hebben is nooit verkeerd. Een heel belangrijke accessoire voor mensen die veel tabbladen gebruikt is een extra beeldscherm. Deze zal helpen om meer overzicht te houden tijdens het werken. 

Verder is een usb hub ook geen verkeerde accessoire. Op deze manier kan jij meer usb apparaten aansluiten aan 1 usb poort van jouw computer. Ook is het dan mogelijk om deze hub op een andere plek te plaatsen dan naast jouw computer.

Een goede bureaulamp is ook een must have als je vaak ‘s avond doorgaat met werken. Jouw ogen zullen namelijk veel last kunnen krijgen van alleen maar het ligt van jouw beeldscherm. Door een extra bureaulamp te plaatsen zullen je ogen wat meer beschermt worden.