7 minuten | 23 oktober 2022 | Milan van Dijk

Meerdere wegen naar Rome voor thuiswerken motivatie

Een rustgevende foto over thuiswerken motivatie
"Spirit of Meditation" by h.koppdelaney is licensed under CC BY-ND 2.0.

Motivatie vinden

Het vinden van thuiswerken motivatie is ontzettend lastig, vooral als je er niet aan gewend bent. Met zoektocht naar thuiswerkenthousiasme of thuiswerkdrive ben je zeker niet de enige. Je hoort het geregeld om je heen dat bijvoorbeeld je klasgenoten vinden dat er te veel online les gegeven wordt en te weinig fysiek, wat natuurlijk niet meehelpt met je huisarbeid motivatie. Er zijn talloze redenen waarom thuiswerken motivatie moeilijk te vinden is. Je hebt bijvoorbeeld veel afleiding en voelt weinig druk van bijvoorbeeld je leidinggevende of docent of je hebt thuis totaal geen thuiswerkdrive, oftewel geen motivatie voor thuiswerken. In dit artikel lees je meer over het vinden van motivatie. Lees hier meer over tips voor thuiswerken.

3 tips thuiswerken motivatie
"Orion returns to Earth after a succesful flight" by NASA Orion Spacecraft is licensed under CC BY-NC-ND 2.0.

3 interessante technieken voor thuiswerken motivatie

De 1e techniek: Inspiratie opdoen

Wanneer je inspiratie vindt zul je ook sneller thuiswerken motivatie vinden om lekker aan de slag te gaan. SoChicken geeft handige tips over hoe je je huisarbeid motivatie terugvindt met gebruik van simpele stappen.

De 2e techniek: Werkplek kiezen

Sommige mensen kunnen absoluut geen thuiswerkdrive vinden in hun werkkamer en gaan daarom liever in de keuken zitten. Andere mensen kunnen zich überhaupt concentreren in hun huis en reizen liever 20 minuten om bijvoorbeeld in de bibliotheek aan de slag te gaan. Het is dus van groot belang om een goede werkplek te kiezen om zo je thuiswerkenthousiasme een stuk hoger te krijgen.

De 3e techniek: Afleiding verwijderen

Het is natuurlijk fijn dat je thuis (vaak) geen rekening hoeft te houden met anderen. Moet je dit wel, zorg er dan voor dat je je afsluit van deze mensen om afleiding te voorkomen. Een andere soort afleiding kan bijvoorbeeld de spullen om je heen zijn. Heb je dus een leuke Marvel Poster, haal deze dan weg als je er te vaak naar kijkt. Kies bijvoorbeeld voor rustgevende kantoorartikelen die wij aanbevelen. Je huisarbeid motivatie zal per direct omhoog gaan als je niet continu afgeleid bent.

Meer manieren

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om je thuiswerkenthousiasme te verhogen. Het krijgen van motivatie voor thuiswerken is en blijft moeilijk. Het is daarom aan elk individu om goed te kijken wat hij/zij kan doen om de thuiswerkdrive te verbeteren. In deze video krijg je persoonlijke tips over hoe je meer motivatie krijgt.