4 minuten | 30 oktober 2022 | Joep Ahuis

Het hebben van een thuiswerkplek

De thuiswerkplek voor bij jou in huis.

Sinds de start van de coronacrisis zijn mensen bezig met een werkplek thuis. Het hebben van een goede werkplek is van belang om efficiënt te kunnen werken. Maar voordat er gekeken kan worden naar de inrichting van jouw werkplek is het van belang om eerst de plek te bepalen.

De slaapkamer

Vanwege een ruimte tekort in huis kiezen sommige mensen voor de werkplek thuis in de slaapkamer. Dit kan een goede optie zijn als er op een goede manier een bureau kan staan. Met dit wordt bedoeld dat er een bureau van 140 centimeter breed (zoals deze) kan staan met een bureaustoel(zoals deze). Als dit niet het geval is komt het voor dat men op het bed gaat zitten, maar dit kan op langer termijn zorgen voor veel rugklachten. Geadviseerd wordt dat als er geen ruimte is voor een bureau én bureaustoel verder te zoeken naar een andere plek voor je werkplek thuis.

De woonkamer, is dit wat voor jouw thuiswerkplek?

Wat veel op het nieuws was aan het begin van de coronacrisis waren de woonkamers waar iedereen een thuiswerkplek van maakten. Hier werden de kinderen les gegeven en moesten de ouders hun werk kunnen doen. Het nadeel hiervan was dat de eettafel eigenlijk verviel. Een thuiswerkplek kan wel in de woonkamer, maar dan moet het aan de minimumeisen kunnen voldoen van een aparte bureau en stoel hebben voor het werken (voor voorbeeld: zie hier). Hierdoor kan iedereen ook aan de eettafel eten en blijft het huiselijke gevoel aanwezig.

De zolder als thuiswerkplek

De beste plek voor een thuiswerkplek is op zolder. Hier zal het werk het meest efficiënt zijn doordat de andere mensen in het huis je minder snel zullen storen. Wel heeft dit als nadeel dat er vaak veel troep staat en dat het er in de zomer heel warm en in de winter heel koud kan worden. Het passen van een bureau en bureaustoel is vaak geen probleem op een zolder, maar het kiezen van de positie is van belang met waar de zon naar binnen schijnt.

Voor meer informatie over een werkplek thuis zullen wij adviseren deze blog ook te lezen.

Werkplek thuis
Afbeelding van Pexels