3 minuten | 28 oktober 2022 | Joep Ahuis

Wat is nou de beste bureaustoel?

De ideale stoel voor jouw ideale werkplek

Eerder hebben wij het gehad over de soorten bureaus, maar er zijn ook heel veel soorten bureaustoelen te koop voor heel veel verschillende doelen. Maar welke stoel kan jij nou het beste gebruiken tijdens het thuiswerken? Er zijn:

  1.  gaming stoelen
  2. 24-uurs stoelen
  3. managerstoelen. 

De gaming bureaustoel

De gaming bureaustoel is op dit moment heel erg bekend bij jongeren. Vaak zijn dit stoelen die heel fijn zitten, allerlei functies hebben en veel geld kosten. Deze stoelen worden ook vaak aangeraden als je geen rugklachten hebt. Dit komt omdat deze stoel je niet zal helpen op het moment dat er wel rugklachten zijn, dan moet je echt een andere soort bureaustoel kopen. 

Kosten en extras

Een bureaustoel zoals deze kost vaak rond de 150 tot 200 euro en heeft allerlei opties qua kleur en uitvoering. Vaak worden bij deze stoelen ook kussentjes voor in de rug en in de nek meegeleverd, maar deze worden weinig gebruikt in de praktijk.

De 24-uurs bureaustoel

Deze stoel wordt vaak gebruikt bij callcenters en andere belcentrales. Dit komt omdat deze stoel de zithouding van de medewerker optimaliseert zodat de medewerker snel en direct kan handelen. Deze stoelen zijn vaak gemaakt zodat het zitvlak en de rugleuning tot wel 24 uur de zelfde vorm aan kan houden zodat er geen afdruk ontstaat in de stoel. Handig toch? Nou niet altijd. Deze stoelen kunnen ook onhandig zijn. Als je op een plek zit is dit niet erg, maar als je door het kantoor rolt is de stoel zwaar. Zo’n stoel kost je ongeveer 1000 euro. Wel zal  het voor een ideale werkplek zorgen in jouw callcenter.

jouw iedeale werkplek begint met een goede bureaustoel

De managers bureaustoel, een stoel voor de ideale werkplek

De managers bureaustoel stelt het eigenlijk al. Dit is een stoel die vaak vergeleken wordt met een stoel van een manager. Het is een grote stoel die er netjes uit ziet. Deze stoel zit vaak ook zeer fijn, maar is niet echt iets voor een bureaustoel voor jouw thuiswerkplek.

Lees hier de volgende blog