3 minuten | 23 oktober 2022 | Joep Ahuis

Bureau kopen voor thuis, welke is het beste?

Wat kan een bureau doen voor een nette werkplek?

Een bureau thuis hebben is de eerste stap in het maken van een goede thuiswerkplek. Maar welk type wil je hebben, wil je een groot of een klein bureau? Wil je een vast bureau of een bureau die omhoog en omlaag kan. Er zijn allemaal verschillende opties. In deze blog bespreken wij de voor- en nadelen van deze verschillende bureaus. En als je wilt weten wat de beste plek is voor je werkplek thuis kan je deze blog lezen.

Een hoekbureau

Zo’n hoekbureau is een goed idee voor een bureau thuis als je wat meer ruimte nodig hebt voor al je apparatuur. Een mooi voorbeeld van een hoekbureau is deze. Dit type heeft opties voor het opslaan van papieren in de lade en je kan een desktop computer in een van de vakken neerzetten. Dit helpt om ook een nette werkplek te creëren, maar er kan ook te veel rotzooi in deze vakken komen.  Wel is hier een nadeel dat het hoekdeel veel ruimte van het bureau verspilt. Dit type is ook niet in hoogte verstelbaar, dus staan aan dit bureau is geen mogelijkheid.

Een sta- zitbureau

De optie sta-zitbureau is op dit moment een veel verkocht type bureau. Voor het gebruik van dit type thuis is alleen maar een extra stopcontact nodig. Soms zelfs niet eens al je ervoor kiest om een bureau te kopen waar je aan een hendel moet draaien om het bureau omhoog en omlaag te doen. Zoals beschreven is het dus mogelijk om allerlei verschillende opties te gebruiken. Als je zelf al een mooi blad thuis hebt kan je er ook voor kiezen om alleen het skelet te kopen van een sta-zitbureau. Zo’n skelet is universeel voor elk blad en geeft je ook nog eens de optie om staand en zittend te werken. Hier is wel het nadeel dat dit vaak net zoveel kost als een sta-zitbureau met bureaublad.

Een vast bureau, maar het kan nog steeds een nette werkplek worden.

Als zulke bureaus voor jou te duur zijn kun je ook altijd voor een standaard vast bureau kiezen. Het type zoals zoals deze is niet duur voor thuis maar kan je werkplek toch verbeteren. Deze heeft nog 2 extra planken waar spullen op kunnen liggen.

Werkplek bureau

Volgende blog: