4 minuten | 26 november 2022 | Joep Ahuis

Een eigen bureau maken

*Deze blog is geschreven om u te helpen via een goedkope toch een bureau te maken. Dit is puur om u te helpen een goede en fijne werkervaring te creëren, dat is waar Quono voor staat.*

Deze blog is geschreven om u te helpen via een goedkope toch een bureau te maken. Dit is puur om u te helpen een goede en fijne werkervaring te creëren, dat is waar Quono voor staat.

Een eigen bureau maken is echt niet zo heel moeilijk. Een van de oprichters van Quono heeft dit een aantal weken geleden nog gedaan. Er zijn maar een aantal dingen nodig. Maar wat is nou het voordeel van het zelf maken van een bureau?

Iedereen kan het zelf maken en het kost een stuk minder geld. Een bureau kost al snel €100,00 tot €150,00, zoals deze. Als je het zelf maakt zal het maximaal een kostenplaatje van €50,00 bevatten. In deze blog zullen we samen gaan werken aan het maken van jouw eigen bureau. Ben je er klaar voor?

Benodigdheden

  • Houten plaat: deze plaat kun je zelf bepalen. Door een bepaalde ruimte te kiezen kun je hiervoor ook een maat bepalen.
  • Houten balken: deze balken zijn nodig voor de poten en een versteviging aan de voor- en zijkanten. Dit moet dus minimaal 4x de hoogte en 1x de omtrek bevatten.
  • Schroeven
  • Hoeklijnen
  • Zaag
  • Schroefmachine

Het maken van het bureau

Nu wij alle benodigdheden gehaald hebben gaan wij als volgt te werk.

Eerst gaan we het tafelblad op een plat oppervlak leggen, zodat deze geschuurd kan worden.

Als wij dat gedaan hebben zullen we de poten op maat moeten zagen. De maat mogen wij zelf bepalen. Deze poten zetten wij daarna vast met een aantal hoekijzertjes.

Het opmeten van de ruimte tussen de poten is van belang voor een stevig bureau. Deze maten gaan we daarna afzagen en ook vastzetten met een aantal hoekijzers.

Het leukste onderdeel is het afwerken van het bureau met een blanke lak. De kleur mogen wij zelf bepalen.

Een recensie op onze website

Prima!

Rated 3 out of 5
1 december 2022

Gewoon een goeie site, handige tips gekregen en ga nu met meer plezier naar het werk/aan het werk

J. H

Als u ook wilt lezen over de verschillende type bureaus kunt u op onderstaande knop klikken voor de blog.

Bent u opzoek naar een kant en klaar bureau? Dan adviseren wij deze.