6 minuten | 26 oktober 2022 | Tim Bruggink

Online werken vanuit huis

Tegenwoordig is het online werken vanuit huis niet meer weg te denken. Sinds het coronavirus de mensheid heeft geterroriseerd geven steeds meer mensen de voorkeur aan thuiswerken. Toen werd er plotseling een team aangestuurd via een onlineprogramma als Teams. Wat vinden werknemers nou prettig aan het thuiswerken? En hoe kunnen anderen ons hierbij helpen?

Voordelen van telewerken

Werknemers die vanuit huis online werken creëren hierdoor een goed concentratievermogen. Deze werknemers die thuiswerken zijn niet afgeleid van de buitenwereld of collega’s. Zo gaat ook de productiviteit van telewerken omhoog. Uit onderzoek is gebleken dat de productiviteit enorm is gestegen, dit bevestigen 41% van de respondenten.

Daarnaast hoeven werknemers door het online werken niet naar hun locatie toe. Door de hoge uitstoot van afgelopen jaren is dit door het thuiswerken enorm afgenomen. Ook kunnen werknemers tijdens het werken vanuit huis de thuis- en werksituatie beter combineren. Ondanks de mindere contactmomenten met collega’s zitten er een hoop voordelen aan het werken vanuit thuis. Ook voelen mensen zich beter en streven ze er naar om bepaalde werkdoelen te behalen.

Nieuwe telecommunicatiemiddelen

Vroeger was het kantoor een zakelijke ontmoetingsplek. In het jaar na de coronatijd gebruikten veel meer thuiswerker nieuwe communicatiemiddelen. Zo kan iedereen die een IPhone heeft gemakkelijk via FaceTime haar scherm of werk delen. Op deze manier kunnen werknemers vanuit huis werken en online de collega’s op de hoogte stellen van informatie. Lees hier nog meer voordelen van thuiswerken.

Daarnaast is Teams, van Microsoft, ook nog een belangrijk telecommunicatiemiddel. Veel scholen gebruiken nog vaak deze manier van telecommunicatie. Natuurlijk mag Whatsapp niet vergeten worden. Zo kunnen werknemers ook een groep chat starten waarin gevideobeld wordt. Zo zijn er nog andere manieren van telecommunicatie, alleen zijn dit de populairste waar gebruik van wordt gemaakt.

Een juiste werkplek inrichting
Inrichten van de thuiswerkplek
Online werken vanuit thuis
Toetsenbord

De toekomst van online werken vanuit huis

Veel werkgevers hebben al geïnvesteerd in een bepaalde manier van thuiswerken. Volgens RTL Nieuws doet bijna ieder bedrijf of organisatie aan onlinevergaderingen. Deze werknemers werken dan ook vaak online vanuit huis. Veel werknemers en externe partijen zien veel positieve aspecten aan het telewerken.

Zo zien we steeds vaker dat werknemers het prettiger vinden om hun eigen kantoor en tijden thuis in te richten. Om optimaal online te werken vanuit huis moet een werkplek zeer comfortabel zijn. Daarom is het belangrijk om de werkzaamheden uit te voeren op goede hoogte. Hiervoor adviseerd Quono om gebruik te maken van een verstelbaar laptop standaard. Uit eigen ervaring werkt dit apparaat prettig! Lees hier meer over de mogelijkheden van het optimaliseren van de bureaustoel. Wat de toekomst betreft, weet niemand. Geloof me, het thuiswerken wordt een trend, wat nog niet tot z’n eind is gekomen.