8 minuten | 31 oktober| Tim Bruggink

Advies thuiswerken wordt steeds populairder

Tijdens de coronacrisis was het natuurlijk verplicht om thuis te werken vanwege de hoeveelheid coronabesmettingen. Zo hebben relatief veel werknemers thuiswerken positief ervaren, waardoor steeds meer bedrijven thuiswerken gingen behouden. Advies thuiswerken is daarom ook afgeschat door de overheid.

Destijds was het noodzakelijk om thuis te werken. Vanwege de goed berichten omtrent coronabesmettingen mag een bedrijf dit nu zelf bepalen. Vaak doet een bedrijf dit alleen maar om kosten te besparen of om een werknemer te helpen met een comfortabele werkomgeving.

In hoeverre is thuiswerken populair?

Zo is bekend geworden dat thuiswerken een blijvertje is. Ruim 96% van alle bedrijven die in Nederland zijn gevestigd beschikken over een communicatieprogramma, zoals Teams. Ook hebben bedrijven en organisaties een budget opgesteld voor het thuiswerken. Dit komt omdat er tegenwoordig veel voordelen verbonden zitten aan het thuiswerken. Benieuwd naar het thuiswerken? Klik hier om meer te weten te komen over de voordelen van thuiswerken.

Natuurlijk kan er vastgesteld worden dat er vooral thuis wordt gewerkt in het westen van het land. Dit komt doordat hier de meeste bedrijven in Nederland zijn gevestigd. Hierdoor is ook op deze plek de meeste werkgelegenheid. Dit komt ook mede door de bevolkingsdichtheid die daar een stuk hoger ligt dan in het oosten.

Advies thuiswerken
Thuiswerk verrichten

Advies thuiswerken is goed geweest voor de werknemers

Werknemers hebben in het verleden kunnen proeven van een thuiswerkomgeving. Veel werknemers vonden dit prettig, omdat ze zelf hun eigen tijden konden bepalen. Ook kan men hierdoor de zakelijke sector beter combineren met de afspraken in het privé leven. Op deze manier kunnen werknemers zich goed uit rusten door een uurtje langer te slapen. Ook dit heeft effect op de productiviteit binnen een bedrijf of organisatie.

Werknemers met kinderen hebben wat extra tijd om door te brengen met hun kinderen. Hier worden mensen gelukkig van, waardoor deze werknemers lekker in hun vel zitten. Dit is ook absoluut te merken op de werkvloer. Werknemers die zich lekker voelen kunnen beter presteren. Het advies thuiswerken heeft dus een positief effect gehad om de Nederlandse samenleving.

Benieuwd naar de mogelijkheden over online thuiswerken. Lees hier meer en laat je inspireren.

Tips voor thuiswerken

Tijdens het thuiswerken is het toch belangrijk om rekening te houden met bepaalde elementen. Er zijn namelijk ook nadelen aan het thuiswerken. Hierbij enkele tips om de nadelen te beperken.

  • Het is belangrijk om contact te houden met je collega’s. Er vinden namelijk minder contactmomenten plaats en dat is wellicht terug te vinden in de persoonlijke ontwikkeling.
  • Maak een efficiënte planning. Dit omdat werknemers thuis minder geconcentreerd zijn dan op kantoor. Hiervoor adviseert Quono om gebruik te maken van een whiteboard planning. Op deze pagina is te zien hoe dit whiteboard gebruikt kan worden. 
  • Regel de juiste materialen tijdens het thuiswerken. Zorg dat de kwaliteit van alle materialen op het kantoor overeenkomen. Dit zorgt voor meer structuur.

Ook worden er regelmatig tips geplaatst op onze sociaal media kanalen. Hier komen vaak de nieuwste trends naar voren, waar voor jou wellicht interessante tips tussen kunnen zitten. Bekijk hier de nieuwste sociaal media posts op één van onze kanalen. Heb je vragen of kom je er niet helemaal uit? Benader ons via onze website of één van onze sociaal mediakanalen!

Advies thuiswerken