5 minuten | 5 december 2022 | Tim Bruggink

Welke voordelen van thuiswerken kennen we

Tijdens de coronatijd hebben we allemaal het thuiswerken meegemaakt en kunnen we vaststellen dat het niet helemaal vlekkeloos verliep. Sommige werknemers vonden het totaal niet prettig, waardoor ze hun motivatie verloren.

Daarentegen vond een deel van de bevolking thuiswerken een ideale oplossing. Hierdoor konden deze werknemers langer slapen, waardoor de prestaties op de werkvloer omhoog gingen. Dit kwam natuurlijk door het feit dat de werknemers niet meer hoefden te reizen. Zo zijn er nog een aantal voordelen van thuiswerken die hieronder worden geëxpliceerd. Benieuwd naar de oplossing voor een comfortabele werkplek? Zo beveelt Quono het gebruik van een efficiënte rugkussen aan. Bekijk hier wat goed bij u past!

Betere prestaties

Bij de voordelen van thuiswerken ontstaan vaak betere prestaties op de werkvloer. Dit komt onder andere, doordat collega’s onderling niet super veel contact hebben. Zo werd er één keer per dag via bijvoorbeeld een teams programma met elkaar gecommuniceerd. Dit zorgde ervoor dat werknemers niet veel met elkaar bezig zijn en druk aan het werk zijn. Het voordeel van thuiswerken dat hier geëxpliceerd wordt is dat werknemers meer werk verrichten tijdens het thuiswerken.

 

Voordelen van thuiswerken
CO2-reductie

Milieuverbetering

Tegenwoordig ligt milieuverbetering erg gevoelig en heeft de Nederlandse bevolking er steeds meer voorover. Vanwege de reistijd die tijdens het thuiswerken wordt gereduceerd ontstaat er veel minder CO2-uitstoot als voorheen. De milieuschade wordt hier ook mee beperkt. Deze voordelen van thuiswerken worden hoog in het vaandel gezet, omdat steeds meer mensen waarde hechten aan deze problematiek.

Ook voor bedrijven heeft thuiswerken invloed op de financiële begrotingen. Reiskosten worden normaliter vergoedt door de desbetreffende bedrijven. Zo besparen bedrijven relatief veel geld met werknemers die thuiswerken.

Zo moeten er natuurlijk wel goede attributen vergoed worden door de werkgever, waardoor de werkomgeving van de werknemer wordt geoptimaliseerd. Op lange termijn zal dit voor een onderneming of organisatie winstgevend zijn, omdat benzinekosten langdurige, flexibele kosten zijn.

Aanpassing woon-werkverkeer

Het gehele woon-werkverkeer wordt door al deze voordelen aangetast. Vroeger was er veel verkeer op de weg en er waren veel werknemers onderweg naar hun werk. Sinds de coronatijd is het gehele woon-werkverkeer begrip aangetast.

Door huidige benzineprijzen adviseren steeds meer bedrijven om hun werknemers thuis te laten werken. Dit leidt tot weinig verkeer op de weg en werknemers hoeven minder vaak af te reizen naar hun werk. Dit zorgt voor kostenreductie op de resultatenrekening van een onderneming of organisatie. Uiteindelijk kunnen ondernemingen en organisaties hierop besparen en kunnen wellicht dat geld beter investeren in andere aspecten. Denk hier bijvoorbeeld aan het optimaliseren van de thuiswerkplekken van hun werknemers.

Uiteindelijk kan er vastgesteld worden dat het Nederlandse woon-werkverkeer overgaat naar een thuis-onlineverkeer. In de toekomst zal dit alleen maar meer toegepast worden, omdat Nederlands heel anders denken dat twintig jaar geleden. De Nederlandse samenleving is innovatief bezig en besteed graag steeds meer vrije tijd. Hierdoor zullen werknemers graag thuiswerken, waardoor hun privé- werkleven perfect te combineren is. 

Meer voordelen van thuiswerken in de toekomst?

Het werken op de thuiswerkplaats is nog lang niet voorbij. De toekomst op dit gebied staat volledig open en deze trend is eigenlijk pas net begonnen. Zo blijft thuiswerken bestaan in de toekomst en worden er voor werknemer en werkgever steeds meer voordelen van thuiswerken aan verbonden.

Denk hier bijvoorbeeld aan de gasprijzen die ontstaan bij het thuiswerken. Wellicht komt hier vanuit de overheid en werkgever hier een bepaalde regeling voor, waardoor werknemers financieel gezien graag thuiswerken. Dit is enigszins al een beetje in gang gezet. Al met al ziet de toekomst er rooskleurig uit waar hopelijk veel voordelen van thuiswerken ontstaan.

Prima!

Rated 3 out of 5
1 december 2022

Gewoon een goeie site, handige tips gekregen en ga nu met meer plezier naar het werk/aan het werk

J. H

Stoelen

Rated 5 out of 5
10 november 2022

Hele goeie tekst dit heeft mijn dag gemaakt danku

P. jan

Handige tips en adviezen over thuiswerken met kinderen!

Rated 5 out of 5
9 november 2022

Ik ben erg tevreden met de tips over het thuiswerken met kinderen. Ik heb de tips meteen toegepast en ze werken top!

B. Hoekstra

Goede tips over werkplek inrichting

Rated 4 out of 5
31 oktober 2022

Ik was al een tijdje opzoek naar hoe ik het best mijn werkplek kon inrichten. De pagina over welke bureaus fijn zijn heeft mij prima geholpen. Ik ben erg tevreden!

A. Molendijk