6 minuten | 23 oktober 2022 | Jelle Stegers

Het beste mailprogramma voor alle thuiswerkers

Zelfs het beste mailprogramma van vandaag ziet er misschien uit alsof hij net zo oud is als de walkman, maar het zijn fantastische programma’s om mailtjes te beheren. Een makkelijke manier om snel wat productiever te worden is door het beste email programma voor jou te vinden.

Kijk eens iets verder

De eerste jaren heb ook ik mij schuldig gemaakt aan dit cliché, het gebruiken van de standaard Microsoft mail software. Ze zijn over het algemeen eenvoudig in te stellen: download de software, verbind je e-mail en selecteer de juiste instellingen. Ooh, en je kan ook meerdere accounts koppelen! Dat klinkt al snel als het beste mailprogramma op de markt, logisch ook. Van een Tech magnaat als Microsoft mag je wel iets verwachten. Maar zijn er betere? Microsoft is heus niet de enige leverancier van software in techland. Laten wij opzoek gaan naar het beste mailprogramma.

Wanneer is het beste mailprogramma echt het beste?

Het beste worden, dat worde je niet zomaar. De client moet zich dan ook aan een aantal zaken voldoen. Hij moet aan bijna alle mail services gekoppeld kunnen worden, makkelijk in gebruikt zijn en natuurlijk aan te passen zijn naar persoonlijke voorkeuren. oh en mocht er een probleempje zijn dan is het natuurlijk ook wel fijn dat er een goede klantenservice is! laten wij eens een kijkje nemen naar een paar goede kandidaten voor het beste mailprogramma!

Thunderbird

Om maar meteen met het grootste voordeel te komen, deze goede mailclient is geheel gratis! Feestje natuurlijk, met de razende ontwikkeling van betaalde applicaties is het vinden van een gratis programma altijd leuk meegenomen.

Andere voordelen zijn bijvoorbeeld dat je zelf kan bepalen welke mailtjes online en welke lokaal worden opgeslagen! Daarnaast zijn de mailtjes die jij online opslaat zeer goed beschermd door de end-to-end versleuteling die in geen enkele andere client wordt aangeboden. Het wordt nog leuker, in Thunderbird kun jij helemaal je eigen mailbox samenstellen doormiddel van alle add-ons die je zo van internet kan plukken . Het beheren van je online agenda en het bijhouden van alle online uitnodigingen wordt daarmee appeltje eitje. Nadeel is wel dat ook deze client een gebruikersinterface heeft die te vergelijken is met die van een Nokia 3310, maar niet getreurd zelfs het instellen van een eigen thema is goed te doen.

het schrijven van een mail doormiddel van het beste mailprogramma voor thuiswerken
Afbeelding van Pexels

Nog een vogel?

Next on the list, mailbird. Een van de modernere en gebruiksvriendelijkere e-mailclients die ik heb onderzocht, De ondersteuning van derde partijen is ongeëvenaard in MailBird. Integraties van apps als googledrive en dropbox, en je agenda maakt dit misschien wel het beste emailprogramma van dit moment. Het is er echt eentje voor de typische zolderkamer gremlin die maar niet uit zijn mailbox weg te slaan is, mag ook wel want met een kostprijs van 100 euro per jaar is hij niet goedkoop.

De voordelen zijn dan ook wel dubbel en dwars de prijswaard, de setup is hartstikke makkelijk en met een paar klikken op de knop kan je beginnen met het personaliseren en installeren van alle apps die worden ondersteund.

Een vrij nieuwe functie is snel lezen, waarvan Mailbird beweert dat het je e-mailproductiviteit zal verhogen doordat je snel zinnen in één keer kunt opnemen. Dit mag Mailbird met recht een van, nee misschien wel het beste mailprogramma noemen.

Ook benieuwd naar de beste vergader tips: ga dan naar Deze pagina.