3 minuten | 22 oktober 2022 | Niels Kistemaker

De zitbal

Een zitbal in jouw thuiskantoor

Het klinkt misschien stom om op zo’n yoga bal te gaan zitten, maar het helpt wel. Door tal van experts wordt het aangeraden. Het verbeterd de ergonomische houding en voorkomt rugklachten. Daarnaast zit het ook nog eens prettig.

De nadelen van een ergonomische bal

Ieder voordeel heeft zo zijn nadeel, ook de zitbal. Omdat jouw lichaam continu bezig is met corrigeren van je lichaamshouding kunnen de spieren in je rug overbelast raken. Het is daarom  niet aan te raden om langer dan 2u per dag te besteden op zo’n bal.

Hoe werkt een zitbal?

Een zitbal (bol.com) corrigeert ongemerkt jouw lichaamshouding zodat je altijd goed zit. Omdat je constant je lichaam in evenwicht moet houden train je de jouw spieren waardoor klachten af zullen nemen of zelfs verdwijnen. Het constante bewegen wat je doet op een zitbal zorgt voor kleine drukverschillen in de tussenwervelschijven, hierdoor wordt het voedingsmechanisme op gang gehouden. Stap nu over en ga naar Bol.com voor jouw zitbal.

Rugklachten

Alternatieven

Naast een ergonomische bal is het ook mogelijk om te kiezen voor een ergonomisch kussen, deze kussen hebben hetzelfde effect maar nemen niet zoveel ruimte in beslag. Anders is het mogelijk om een complete yoga bal stoel te nemen. Dit zijn stoelen waar het zitvlak is vervangen door een yoga bal.

Uiteindelijk is de zitbal een goedkope manier om jouw thuiskantoor een ergonomische boost te geven, al is het voor een enkel uurtje per dag. Ook dan is het zeker de moeite waard.